12 Ekim 2011 Çarşamba

Değişmek mi? 10. köyü de buluruz...

Evrende insan neye değer verir? neden değer verir? hiç düşündünüz mü? aslında ne değerlidir?

aile? sağlık? dostluk? dürüstlük? mevki? güç?

peki bunlara hayatınızda ne kadar yer veriyorsunuz? günde 2 saat? haftada 1 gün?

peki daha önemli olan ne? daha değerli olan?

hadi son soruları geçelim, ilk soruya dönelim.

evrende değerli olan (insanın değer verdiği) şey nadir olandır. doğası gereği. en basitinden altın, elmas, pırlanta, deniz gören bir ev, az sayıda üretilen şeyler, güzellik, vs.

yani ne kadar nadir, o kadar değerli. ne kadar "en" o kadar iyi.

bu teoriyi kabl edersek, en değerli şeyin en azından kendi evrenimizde TEK olan ve ASLA DEĞİŞMEYEN bir şey olması gerekir.

işte aile burada devreye giriyor. bir insanın kaç annesi, kaç babası, kaç eşi, kaç evladı, kaç kardeşi, kaç gerçek dostu olabilir? kaybedilen sağlık, geçen, kaybedilen zaman yerine konabilir mi? anneniz, babanız, evladınız başkası olabilir mi?

bunlar değişebilir mi hiç? ASLA !!!

bir başka gerçek ise; evrende hiç bir şey yok olmaz ama her şey DEĞİŞİR.

bu iki durumda anlıyoruz ki teorik olarak en değerli şey, aslında HİÇ DEĞİŞMEYENDİR.

işte bu yüzden dostlar, her zaman kendi muhakemenize güvenin. ASLA DEĞİŞMEYİN. gelişim alanı diye önünüze pişirilip konan şeyler, evrendeki herşey gibi sürekli değişenlerin asla kabul edemedikleri bazı değerleri YOK ETME çabalarıdır.

bu yüzden rakamları değil olayları, gerçekleri değil iftiraları, değerleri değil çamurları tercih edenler, tercih ettikleri ortamın içinde kalmaya ve hak ettikleri sahteliklere mahkumdur. bunlar belki de ölene kadar kendilerini alkışlarlar, alkışlatırlar. bir de kendileri gibileri.

Fikirlerinizin ve aksiyonlarınızın değişmesi, DEĞERLERİNİZİN değişmesi demek değildir. bunlar tabii ki değişebilir ama sadece YENİ bir bilgi ışığında. sakın zaten bildiğiniz bir şeyi size sürekli söyleyerek manipüle edilmeye izin vermeyin.

bu bilgi ise lütfen gerçek ve güvenilir olsun. EMİN olun. %1 şüphe etmeyin. edecekseniz, emin değilseniz de düşüncelerinizi ve duruşunuzu değiştirmeyin. bu kadar zayıf, saf olmayın.

yani sakın değişmeyin dostlar. sizi böyle sevenler sizi asla terketmeyecek ve size asla ihanet etmeyecek. sizi sevmek ya da kabul etmek için değişmenizi isteyen olursa da işte en çok bu insanlardan uzak durun. zira bunlar sizden rahatsız olanlardır. sizi benimsemeleri, aralarına almaları imkansızdır.

zira sizden istedikleri, asla sahip olamadıkları ve olamayacakları değerlerinizi yok etmenizdir.

sizde bunları görüp kendilerini kötü hissetmemek için.

yani sizin için değil, kendileri için.

fiyatı olan her şey ucuzdur. fiyatı olan şeylere sahip olmak için sürekli değişenlere uymayın siz. bu uğurda gerçek değerlerinizi ihmal etmeyin. birileri istedi diye girdiğiniz kabın, kalıbın şeklini almayın.

yani siz değişmeyin dostlar. kalıpları kırın. NE PAHASINA OLURSA OLSUN...

;)

2 yorum:

  1. Özlemişiz, yazılara devam lütfen. Selamlar!

    YanıtlaSil
  2. Bu yazıyı okuyalı 3 ay olmuş, bugün döndüm tekrar okudum. Çok güzel yazmışsın, eline sağlık, zamanın ötesinde.

    YanıtlaSil